Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Italiaanse groep biedt 3 miljoen euro voor de financiering van nieuwe MS Research.

Dr Paolo Zamboni
Dr. Paolo Zamboni werkt in zijn onderzoeklaboratorium aan de Universiteit van Ferrara in Itali. (W5 / Avis Favaro)

De Italiaanse Multiple Sclerose Stichting kondigde vandaag aan om 3 miljoen euro te reserveren voor het lopende onderzoek naar CCSVI - een aandoening gekoppeld aan Multiple Sclerose.

De stichting zegt voorstellen tot onderzoek te accepteren tot 8 maart 2010 van wetenschappers die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van CCSVI - een aandoening ontdekt door een team van de Universiteit van Ferrara in Italië onder leiding van wetenschapper prof. dr. Paolo Zamboni.

"Wij wachten op voorstellen van groepen van Italiaanse onderzoekers, met name door de onderzoeksgroepen die reeds actief zijn bij Prof. Zamboni, aldus een persbericht.

De aandoening waarbij de aderen in de nek, schouders en borst draaien, vernauwen of geblokkeerd worden. In sommige gevallen zijn deze aderen zelfs niet helemaal gevormd. Het resultaat is een slechte afvoer van bloed uit de hersenen. Dr. Zamboni heeft ontdekt dat meer dan 90 procent van de patiënten met MS deze misvormde aders hebben en een slechte doorbloeding van de hersenen hebben.

Roberta Amaedo, voorzitter van de Italiaanse vereniging voor Multiple Sclerose, zei in de introductie: "We hebben zekerheid nodig over de relatie tussen MS en CCSVI en het klinische beloop dat dit kan veroorzaken en dat het klinische onderzoek een belangrijke bijdrage kan leveren."

De vereniging waarschuwde patiënten om endovasculaire of chirurgische procedures te ondergaan om deze geblokkeerde aderen te openen buiten gecontroleerd onderzoek om.

Een andere ontwikkeling: een internationale groep van artsen die zijn gespecialiseerd in aandoeningen van de aderen hebben een consensus document opgesteld voor de diagnose en behandeling van deze problemen, met inbegrip van CCSVI.

De International Union of Phlebology heeft CCSVI officieel geclassificeerd als een aangeboren vasculaire misvorming, waarbij de officiële richtlijnen voor diagnose en behandeling zijn opgesteld.

Dr. James Laredo, een vasculair chirurg aan het Georgetown University Hospital, en een van de auteurs van de verklaring, zei dat de leden van de groep unaniem voor stemden over het opnemen van CCSVI als een veneuze misvorming.

In de verklaring staat dat de oorsprong van deze nieuwe aandoening lijkt te ontstaan tijdens de ontwikkeling in de baarmoeder, voor de geboorte. Dr. Zamboni, die de aandoening als eerste identificeerde, is ook onderdeel van deze groep.

Dr. Laredo vertelde CTV-News dat zijn ziekenhuis nu van plan is om binnen een maand een studie samen met neurologen te beginnen om MS-patiënten te screenen op deze abnormale aderen en om te bepalen of er een verband is tussen CCSVI en multiple sclerose. Zij zullen de MS-patiënten behandelen die CCSVI blijken te hebben.

"In de groep van dr. Zamboni's MS-patiënten, voel ik dat hij de bruikbaarheid van het idee (proof-of-concept) heeft gedemonstreerd. Verder denk ik dat zijn bevindingen significant genoeg zijn en dat het nog verder onderzocht moet worden en dat is de reden waarom wij bij Georgetown University Medical Center ons onderzoek zijn begonnen naar CCSVI", zei Dr Laredo.

Bron: http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20100127/ms_treatment_100127/20100127?hub=Health