Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie

Forum
Het is nu vr 29 maart 2024, 00:34

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Mogelijke complicaties
BerichtGeplaatst: ma 30 nov 2009, 18:29 
Complicaties gemeld door Dr Zamboni over "De Bevrijding Procedure":
- hoofdpijn, misselijkheid
- restenose en de noodzaak van reballooning

Complicaties niet gemeld door Dr Zamboni maar wel voorstelbaar:
- scheuren van aderen door katheter
- infectie
- trombose / bloedstolling
- allergische reacties op pijnstillers toegediend tijdens de procedure


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: do 14 jan 2010, 14:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 23 nov 2009, 23:58
Berichten: 306
Woonplaats: Helmond, Netherlands
Een dilatatie kent gelukkig slechts zelden ernstige complicaties, hoewel bloedingen kunnen voorkomen op de insteekplaats. Uiteraard is het mogelijk dat het niet lukt om het vat op te rekken of dat de vernauwing na betrekkelijk korte tijd toch weer opnieuw ontstaat.

Bij operaties aan de bloedvaten zijn de normale risico's op complicaties van een operatie, zoals wondinfectie, bloeding, trombose en longembolie, longontsteking, blaasontsteking of hartinfarct. Bij operaties aan een slagader zijn er specifieke complicaties mogelijk: een nabloeding of een afsluiting van de vaatprothese of de gebruikte ader (trombose). Bij het optreden van een dergelijke complicatie moet vaak opnieuw geopereerd worden. Uiteraard wordt geprobeerd de risico's zo klein mogelijk te houden. Daarom wordt u voor de operatie veelal door de internist, cardioloog of longarts volledig onderzocht en worden vele voorzorgsmaatregelen genomen.

Na de operatie zult u medicijnen moeten blijven gebruiken om het bloed dunner te houden. Na ontslag uit het ziekenhuis zult u merken hoe zwaar de operatie is geweest. Het kan lang duren voordat u weer helemaal de oude bent. Als u suikerziekte, een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte hebt, dient dat alles goed onder controle te zijn. Een gezonde levenswijze is heel belangrijk, dus: absoluut niet roken, veel lichaamsbeweging, geen overgewicht en een goed gereguleerde bloeddruk, bloedsuiker- en cholesterolgehalte.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 23 feb 2010, 20:12 
Offline

Geregistreerd: do 18 feb 2010, 10:00
Berichten: 1
ik vraag me steends al waar je naar toe kunt voor nacontrole.

nog afgezien van een complicatie,die op zich natuurlijk al ernstig genoeg kan zijn.Bij dotteren van de slagaders van het hart ga je ook geregeld op controle.

kan de ader,die behandeld is ook weer de oude afwijking gaan vertonen.?

hoe meer ik me erin verdiep,hoe meer vragen erop komen,maar dat zal bij veel mensen zo zijn


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 feb 2010, 11:39 
Ik denk inderdaad dat het handig is om voor de behandeling( polen bijvoorbeeld) hierover afspraken te maken met je neuroloog en een goede vaatspecialist. voor de nacontrole.
Volgens mij krijg je van alles mee naar huis, scans, ed, zodat je deze mee kunt nemen naar de specialist.
Astrid.


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: za 13 maart 2010, 23:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 07 dec 2009, 22:07
Berichten: 252
Ik heb nog altijd het voornemen om eens statistieken te zoeken op internet.

Hoeveel complicaties zijn normaal bij dotteren en is CCSVI dotteren dan gevaarlijker of minder gevaarlijk als gewoon dotteren?

Ik heb alleen niet zo heel veel tijd. Dus er volgt een wat slordig surf onderzoek en dotteren en stenten doorelkaar;

Dotteren/stenten kransslagader: In getallen uitgedrukt is de kans maar 0,2 tot 0,5 procent dat u aan en dotter- of stentbehandeling overlijdt; een minimale kans. De kans dat een stukje ‘plaque’ tijdens de behandeling in de bloedbaan terechtkomt en een herseninfarct veroorzaakt is net zo minimaal. http://www.mst.nl/thoraxcentrum/dotteren/risico.doc/

ervaring arts is ook belangrijk:
De kans dat mensen die door een cardioloog worden gedotterd met weinig ervaring sterven, is bijna twee keer zo hoog als bij een ervaren dotterarts, blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. De sterftekans bij een behandeling door een ervaren cardioloog is daar 3,8 procent, bij een relatief onervaren dotteraar 6,5 procent.
http://www.ed.nl/gezondheid/5484991/Wil ... tteren.ece

Stentplaatsing in halsSLAGader veelbelovend maar risicovol

A Bij de traditionele operatie wordt de vernauwing in de betrokken halsslagader afgeklemd, het bloedvat geopend en het aanslibsel verwijderd. Vervolgens wordt de slagader weer dichtgehecht. De hersenen krijgen tijdens de ingreep voldoende bloed via de overige slagaders. Eventueel kan tijdens de ingreep een tijdelijke shunt worden aangelegd. Het risico dat de operatie oplevert op een herseninfarct hangt onder meer af van de conditie van de patiënt alsmede van de ervaring van de betrokken vaatchirurg. In de meeste centra schommelt het rond de 3 procent.

b ij het plaatsen van een stent wordt via een catheter eerst gedotterd en vervolgens wordt de stent in de vernauwde slagader geschoven. Deze vouwt zich open op de plaats van bestemming en drukt het vat open. Met deze techniek zijn bij patiënten met vernauwde kransslagaders naar het hart positieve resultaten bereikt. Vandaar dat ook is geprobeerd de methode toe te passen bij patiënten met sterk vernauwde halsslagaders.

n de Wallstent-studie zijn de resultaten van dotteren in combinatie met stentplaatsing en de gangbare operatie met elkaar vergeleken. Aan het onderzoek namen patiënten deel met een ernstige vernauwing (tussen de 60 en 99 procent) van de halsslagader. Nadat 223 patiënten waren geholpen, werd het onderzoek stopgezet toen bleek dat de gangbare operatie duidelijk betere uitkomsten gaf dan de stentplaatsing. Van de geopereerde patiënten kreeg 4,5 procent tijdens of direct na de ingreep of binnen een jaar erna een herseninfarct of overleed. In de stentgroep was dit 12,1 procent. ( patienten die langr als een jaar zijn bevrijd, zijn er natuurlijk nog niet zoveel)

Het falen van de stentplaatsing had voor een deel te maken met een gebrek aan ervaring van de betrokken vaatchirurgen. In centra waar in het kader van de studie meer dan tien stentplaatsingen plaatshadden, traden bij 5 procent van de patiënten binnen twee dagen complicaties op. In centra waar minder patiënten de ingreep ondergingen, kreeg 11 procent complicaties.

In Buenos Aires keken vaatchirurgen bij vijftig patiënten naar een methode om te voorkomen dat gruis uit de atherosclerotische plaques of bloedstolsels tijdens de ingreep richting hersenen werden getransporteerd. De resultaten waren positief. Geen één patiënt kreeg een herseninfarct tijdens of kort na de dotteringreep en de stentplaatsing. Eén patiënt kreeg een hartinfarct en één hartfalen. Die uitkomsten worden als gunstig beschouwd. ( 2 op de 50!!!! CCSVI behandeling heeft minder complicaties )

Lage kosten
De nieuwe technieken zijn volop in ontwikkeling en het risico van de ingrepen zal dalen naarmate er meer ervaring mee wordt opgedaan, zo is de verwachting. Een van de voordelen van dotteren en stentplaatsing vormen de lagere kosten ten opzichte van de traditionele ingreep. In het ”Lenox Hill Heart and Vascular Institute” in New York worden patiënten als zich geen complicaties voordoen vier tot zes uur na de ingreep naar huis gestuurd.
(....)
http://www.refdag.nl/oud/gezo/010327gez ... dfcf9163b1

Kortom..voor zover ik nu heb gevonden, ben ik hoopvol dat er een stukje statistiek opgezet kan worden om de veiligheid van de liberation aan te tonen.

_________________
CCSVI? ken ik nie ;)


Laatst bijgewerkt door Linda vm op zo 14 maart 2010, 00:01, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 13 maart 2010, 23:45 
Offline

Geregistreerd: zo 29 nov 2009, 12:52
Berichten: 155
ik weet wel dat de afvoerende aderen anders van structuur zijn dan slagaders , ook zijn de kleppen andersom de kleppen in afvoerende aderen sturen richting het hart ,ook worden de aders wijder richting het hart (taps toelopend) vandaar ook het gevaar van de loslatende stent die heeft dan vrij baan richting het hart.

Verder weet ik nog steeds te weinig over het verschil in dotteren van afvoerende aders en slagaders maar er is wel verschil!

Nanda

_________________
Wheelchair Kamikaze :In the meantime, educate yourself, advocate for yourself, and don't lose track of the fact that despite the disease, life can still be filled with grace and beauty.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 15 maart 2011, 15:27 
Offline

Geregistreerd: wo 02 feb 2011, 12:47
Berichten: 17
Woonplaats: rotterdam
Volgens mij heb ik hier ook gelezen dat het gaat om afvoerende vaten dus als er kans is op trombose gaat ie naar beneden en niet naar boven dus kan en bloedprop niet in de hersenen terecht komen.
staat volgend mij bij dotteren in het forum? of hier.
groetjes saniek.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling