Astrid, als je meer van Terry (is een zij) wilt weten om een beter oordeel te kunnen vellen over haar bevindingen t.a.v. voeding en CCSVI, kun je haar site eens lezen.
Het gaat diep, dit is geen kruidenvrouwtje die je dagelijks een knoflook met een ui aanbeveelt.
Haar theorie sluit aan bij de bevindingen van Dr. Zamboni + Salvi, CCSVI heeft waarschijnlijk een genetische oorsprong, of is het gevolg van opgelopen genetische schade, waardoor (vaat)cellen op basis van afwijkende DNA-informatie de verkeerde kant op gaan. (immers, elke 7 jaar wordt elke lichaamscel vervangen)
Uiteraard zal niet in 100% v/d gevallen genetica de key zijn, wellicht is trauma in een paar % v/d gevallen ook een issue.
Die DNA schade relateert zij sterk aan milieu-toxinen en die maak je minder schadelijk met een boost anti-oxidanten die tegenwoordig steeds minder in voeding aanwezig is, terwijl de gifstoffen toenemen...
Dat Zamboni Sardientjes heeft onderzocht (kids from sardinie) kan een generatie-facto zijn (moeder met amalgamen in de mond (kwik nestelt zich in embryo's) bv)
Zeer veel stof tot nadenken, dus ik zou zeggen lees je goed in in de wereld van Terry Wahls (samen met Zamboni getipt voor de nobelprijs)
Klein detail: Terry (Medical Doctor) 'had' zelf SPPS, waarschijnlijk ook CCSVI, zonder chirurgie, met haar food-theorie... veel leesplezier...
Het is maar een overweging op
http://www.terrywahls.com/