Net als eerder gezegd worden melkproducten al lange tijd afgeraden. Na een maand stoppen met dagelijks gebruik van 50+ kaas (zonder toevoegingen van de geit) gaan mijn ogen verbijsterend snel vooruit. Komt daar het woord 'kaaskop' vandaan?
Maar mijn benen nog niet zo en ik dacht, hoe zit het dan met de gluten die ook worden afgeraden? Heb het nooit gesnapt tot ik wist van CCSVI en in dat licht het volgende tegenkwam:
Bloedklontering wordt vooral veroorzaakt door een verhoogd insulinepeil, getriggerd door koolhydraten als zetmeelachtige producten zoals uit tarwebrood, aardappelen, rijst en pastaproducten. Koolhydraten maken het bloed stroperig. Daardoor vertraagt de circulatie, wordt minder zuurstof rondgebracht en ontstaan verhoogde insulineniveau's wat op hun beurt meer bloedklontering veroorzaakt. Van het grootste belang is het om insuline laag te houden door de consumptie van zetmeelachtige producten drastisch in te perken. Oeps, aanvulling op Swank?
Als je zelf het bestand wilt lezen:
www.ezpress.eu/main.php?mode=dl_bijl&id=12910En ik al die jaren supergezond en onbespoten volkoren speltbrood, aardaapelen bij de vleet en zilvervliesrijst eten om met ms op kacht te blijven.
Je leest ook dat lamsvlees bloedverdunnend werkt. Slimme jongens die Mediterranen, knoflook, olijven, lamsvlees, af en toe een wit sneetje brood, wijn, uien enz. Dat blijft goed doorstromen.