Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie

Forum
Het is nu vr 19 apr 2024, 05:38

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma 17 mei 2010, 23:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 02 mei 2010, 00:10
Berichten: 295
Regels en etiquette op ons forum (Versie 0.3)


Om misverstanden te vermijden, hebben we enkele belangrijke regels van ons forum in een soort charter/handvest gegoten. Zo weten alle gebruikers welke regels hier van toepassing zijn.

Dit charter kan ook een gids zijn voor iedereen die ons forum voor de eerste keer bezoekt, zo weet men meteen wat kan en wat niet kan. Ook voor de forumadmins en -moderatoren is dit handig om naar te verwijzen, zodat we niet nodeloos in discussie moeten gaan in geval van problemen.

Wij staan altijd open voor suggesties.

Bij het plaatsen van topics (onderwerpen), antwoorden (replyen) op en reageren in topics vragen we de volgende regels in acht te nemen:

* Je praat met echte mensen. Heb respect voor de ander (net zoals je zelf verwacht van anderen naar jou toe).

* Ben je van plan om regelmatig "langs" te komen dan kun je overwegen je te registreren. Hier zijn alleen voordelen aan verbonden en het maakt ons forum persoonlijker.

* Persoonlijke aantijgingen? Lees het eerste punt nog eens! Laat je ook niet door anderen verleiden.

* Gebruik in je post geen vulgaire, haatdragende of dreigende taal.

* Geen Spam!
Post geen directe reclame voor producten en plaats geen url's die een nadrukkelijke advertentiebedoeling hebben. De admins en moderators van het forum hebben mede als taak dit aspect in het oog te houden en eventueel gepaste maatregelen te nemen (deleten/verwijderen van de post tot uitsluiten van de gebruiker/user, een zogenaamde "ban").

* Stuur geen e-mails of privé-bericht (PB) naar anderen als het een onderdeel van een topic-discussie betreft. Hou het forum open… Maar anderzijds gebruik je een PB wel als je berichtje niets toevoegt aan een discussie of specifiek voor een bepaalde persoon bedoeld is. Het is niet toegestaan PB's te gebruiken op een manier die schadelijk is voor leden, lezers, organisaties of CCSVI.nl zelf. In geval van misbruik (gemeld door ontvangers bijvoorbeeld) wordt de zender gewaarschuwd en indien nodig geweerd van het forum.

* Schrijf je post niet met alleen hoofdletters. Dit wordt als schreeuwen en als opdringerig ervaren. Dus "Caps Lock" UIT!

* Als je een gevoel wilt weergeven bij je post, plaats dan een emoticon/smilie (klik op een emoticon en waar de cursor op dat moment staat, komt het plaatje in de tekst).

* Plaats je bericht altijd in de juiste folder, dat bespaart ons veel verplaatswerk

* Kopieer geen informatie die je persoonlijk toegezonden is naar het forum. Dit is een schending van de privacy van de zender en dat kan problemen opleveren voor de plaatser en CCSVI.nl. Daarbij is het niet respectvol naar de zender. Je kunt wel in je eigen woorden een weergave van de inhoud geven zolang die het belang van de zender, jezelf, de lezers en CCSVI.nl niet schaadt. Mocht dit wel zijn dan verwijderen wij het berichtje met een opgaaf van reden naar de plaatser in een PB.

*CCSVI.nl let er ook op dat op ons forum geen zaken geschreven worden die op korte of lange termijn schadelijk kunnen zijn voor deze persoon zelf, andere personen, behandelaars, organisaties of CCSVI.nl zelf, omdat dit allemaal niet in het belang van de MS-/CCVSI-patiënten is (onze eerste prioriteit).


* Tenslotte: we zijn een vriendelijke gemeenschap, dus verwelkom anderen zoals u zelf verwelkomd zou willen worden.

Enkele specifieke punten

* Storende berichten :

Gasten en leden/members die vinden dat bepaalde berichten niet in het forum thuis horen, worden verzocht dit z.s.m. aan ons (moderatoren en admins) te melden.
Wij (admins en moderators) zullen indien nodig een persoonlijk bericht (PB) sturen naar de betreffende gebruiker/user. In dringende gevallen of bij herhaaldelijk misbruik van dit forum kan een bericht door ons worden verwijderd en in het uiterste geval kunnen wij het betreffende lid/member permanent de toegang tot de fora weigeren.

* Naam kiezen

Het is niet toegestaan een gebruikersnaam te kiezen die verwarring, misleiding of misbruik kan veroorzaken. Met andere woorden, het is niet toegestaan om namen van andere personen te gebruiken of om met je gebruikersnaam reclame te maken op het forum.

* Flamewars

Flamewars (d.w.z. ongewenst taalgebruik, beledigingen etc.) zijn op dit forum niet toegestaan. De moderators hebben dan ook de opdracht hierop toe te zien en eventueel in te grijpen. De starters en deelnemers van een flamewar ontvangen in dat geval een waarschuwing en lopen het risico om, bij herhaling, te worden gebanned.

* On-topic/off-topic

Probeer de discussies zo veel mogelijk "on-topic" te houden (d.w.z. hou je aan het onderwerp). Natuurlijk kan het voorkomen dat je tussendoor een opmerking wilt plaatsen die niet direct ingaat op het onderwerp, dat is geen probleem, zolang dat de discussie niet beïnvloedt.

* Newbies/nieuwelingen

Natuurlijk zijn we altijd blij met nieuwe leden. We vertrouwen erop dat ze warm worden onthaald. Als een newbie zich niet houdt aan de regels van het forum (bijvoorbeeld door spammen), meld dit dan aan de moderator. Dat is zinvoller dan de discussie aan te gaan, bovendien moeten we in het begin deze foutjes wat door de vingers zien. Bij herhaling zullen we zeker optreden.

* Topic-titels

Gebruik duidelijke omschrijvingen in de titels van nieuwe topics. "Problemen met doorbloeding benen" zegt bijvoorbeeld veel meer dan "Probleem". Vermijd titels met te veel hoofdletters. Gebruik in plaats van "HELP!!!" gewoon "Wie kan mij helpen met...?"
Het is niet toegestaan om in meerdere topics hetzelfde onderwerp te openen ("Crossposten").

* Dubbel posten of "Crosspost"

Plaats wat je te zeggen hebt in één bericht. Mocht je iets hebben vergeten of je ontdekt een fout, kun je het bericht altijd aanpassen door op "wijzig" te klikken. Dubbelposts worden verwijderd.

* Zoeken

Als je een bepaald bericht of topic wilt vinden op het forum, klik dan op "Zoek" bovenaan de pagina. Mocht je er echt niet uitkomen kun je natuurlijk altijd een berichtje plaatsen op het forum en om hulp van de andere leden vragen.

* Avatars

Een avatar (of usericon) is het plaatje dat naast al je berichten komt te staan. Je kunt in je profiel kiezen uit standaard afbeeldingen maar je kunt ook je eigen plaatje gebruiken. Ook dit moet weer op internet staan of je kan het uploaden.

Tot slot...

Het wijzigen van berichtlayout (inkorten regels, extra lege regels toevoegen) om een bericht meer te laten opvallen is niet toegestaan.

Geen discriminatie, geen porno, geen aanbiedingen van illegale zaken etc. Het team houdt alles nauwlettend in de gaten en verwijdert alles wat niet op dit forum thuishoort!

In alle gevallen waarin dit charter niet voorziet, beslist de forum Administrator/Moderator


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling