Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie

Forum
Het is nu zo 21 apr 2024, 04:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 12 aug 2014, 23:23 
Offline

Geregistreerd: vr 29 maart 2013, 11:59
Berichten: 6
Afgelopen 12 en 13 juli was er in Italie een conferentie waar Zamboni en Salvi spraken. Ik heb hier een weergave van hun bijdragen geplaatst gebaseerd op een verslag gemaakt door medewerkers van beide onderzoekers.

Verticale solidariteit 2014 - Verslag van de Conferentie

In het weekend van 12 en 13 juli werd gehouden in Cortina d'Ampezzo, de jaarlijkse afspraak met verticale solidariteit ...

Zamboni
Het rapport van professor Zamboni betrof de laatste studie "Ultrastructuur van defecte kleppen van de interne jugular aders" zeer recent gepubliceerd op Flebologie en uitgevoerd door een groep onderzoekers van de Universiteit van Ferrara.

Zamboni heeft gedetaileerd de belangrijke resultaten besproken bereikt door de onderzoekers die per microscoop de jugular aderen getroffen door CCSVI hebben genalysereerd en uitgelegd waarom deze resultaten ons in staat stellen om te bevestigen dat CCSVI een ziekte is.

Deze studie toonde voor het eerst en in feite onomstotelijk aan dat CCSVI een veneuze ziekte op zich is, onafhankelijk van MS. Daarom is onaantastbaar dat deze wordt geplaatst in de LEA (basisniveaus van zorg) en wordt overgenomen door de NHS.

Dit betekent niet, zei Zamboni, dat het verband tussen CCSVI en MS of andere neurologische aandoeningen wordt ontkend, het betekent eenvoudigweg dat CCSVI een vaatziekte is met onafhankelijke ontwikkelingsmechanismen, en daarom niet een gevolg kan zijn van MS.

De jugular aderen en de defecte kleppen daarvan, bij patiënten met CCSVI, werden bestudeerd met een scanning elektronenmicroscoop: een tool met hoge precisie en van de resultaten daarvan zijn geen verschillende interpretaties mogelijk: wij hebben de waarheid in handen, zei Prof, men moet deze alleen maar erkennen.

Zamboni zei dat de studie heeft gewezen op twee belangrijke aspecten:

1) de endotheliale laag van de wanden van de jugulaire aderen geraakt door CCSVI is ernstig beschadigd: onder de microscoop lijkt het een vloer met tegels (dwz endotheelcellen), oneffen en los van elkaar. "Als er een laesie is in de endotheliale cellen is er een vasculaire ziekte. Alle vaatziekten hebben laesies in de endotheliale cellen", wees hij erop, en gaf het voorbeeld van de aderen van de benen getroffen door veneuze insufficiëntie, waarin een soortgelijke onregelmatigheid van de bloedstroom bestaat. De stroom van het bloed, zei hij, zou eenrichtingsverkeer moeten zijn. Ongelijke stroom beschadigt het endotheel. Het gebeurt in de benen, het gebeurt in de halsader met CCSVI. Dit geeft reeds zelf een ziekte.

2) het endotheel van misvormde kleppen lijdend aan CCSVI "is zo goed als dood": in kleppen en knobbels die lijden aan CCSVI " is er geen leven." De kleppen van de jugulaire aderen die lijden aan CCSVI ontberen endotheelcellen.

Zamboni heeft ook duidelijk gemaakt dat hij er niet van overtuigd dat het ontbreken van de endotheliale cellen in misvormde halsader kleppen aangeboren is. "In sommige morfologische gevallen ja," zei hij, maar het kan ook het gevolg zijn van een voorafgaande infectie, een ontsteking of een trombose."

Deze twijfels, zei de Prof, kunnen worden opgelost. "De wetenschap is in staat om de plaats van het misdrijf te reconstrueren. Het onderzoek heeft de plicht om verder te gaan, om dan in staat te zijn om deze aandoening te blokkeren of te voorkomen. We zullen niet stoppen, zei Zamboni. HET WOORD VAN ORDE MOET ZIJN VERDER MET HET ONDERZOEK. Zowel basis als klinisch onderzoek zoals Brave Dreams ".

Zamboni heeft gesloten door te vragen van ons allemaal, verenigingen, patiënten, mensen die worstelen om de waarheid over CCSVI in MS te bereiken op alle mogelijke manieren Brave Dreams te blijven steunen , het klinische onderzoek dat hij en Salvi uitvoeren tussen eindeloze moeilijkheden en dat zal aantonen de veiligheid en werkzaamheid van PTA in MS-patiënten.

Over verwijde angioplastiek (PTA), Zamboni herhaalde tijdens zijn verslag dat nu duidelijk is dat niet in alle gevallen van CCSVI deze interventie wordt aanbevolen, maar ze door het bestuderen een heleboel dingen gaan begrijpen op dit punt. Reden te meer om ondersteuning van BD.

Salvi
Dot. Salvi hield een relaas, waarin de geschiedenis van de "vasculaire hypothese van MS," werd besproken en hij de eindeloze pogingen aanklaagde om, te kwader trouw, verwarring te scheppen en het onderzoek van hem en van Zamboni te belemmeren.

Hij onderstreepte de belangrijkste morfologische aspecten die ondubbelzinnig de plaques van MS en de aderen verbinden, herinnerde aan de belangrijke wetenschappelijke studies over de cerebrale veneuze circulatie tijd, gericht op de cerebrale perfusie en de verhouding van hypoperfusie (slechte bloedtoevoer) met de vorming van plaques, de mate van belemmering van de jugulaire aderen, de ernst van multiple sclerose met terugval: acute decompensatie perfusie (bij sterke belasting als door stress bijvoorbeeld) kan leiden tot een verslechtering van de ziekte.

Nogmaals heeft Fabrizio Salvi het probleem van de ongezonde verhouding van artsen met farmaceutische bedrijven aan de kaak gesteld, verwijzend naar de publicatie van Carl Elliott "Relaties tussen artsen en de farmaceutische industrie": waarom artsen geen geld mogen aanvaarden van farmaceutische bedrijven.

Salvi, zoals eerder Zamboni, herhaalde de sterke wil van zijn team om verder te gaan in het onderzoek, om te besluiten met de hint op de mogelijkheid dat nieuwe medicijnen kunnen worden ontworpen en vervaardigd om cerebrale perfusie te verbeteren.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling