Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie

Forum
Het is nu do 28 maart 2024, 11:10

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 11 apr 2010, 08:11 
Offline

Geregistreerd: za 23 jan 2010, 18:22
Berichten: 41
Lieve allemaal,

Zouden diegene die de dotterbehandeling gedaan hebben in Polen of elders mij z.sm kunnen laten weten of jullie de behandeleing gdeeltelijk of helemaal vergoed hebben gekregen!!!!!
Ik ben n.l heel druk bezig met een advokaat om te kijken waarom de ene het wel vergoed krijgt en de andere niet?
Ben behoorlijk verdrietig hierover omdat ik al het mogelijke gedaan en nog moet ik deze behandeling zelf betalen.

Zoals jullie weten vertrek ik over 2 weken al naar Polen wat me erg zenuwachtig maakt, wat ze zullen vinden en hoe ik me ga voelen daarna, pffff komt wel heeeel dichtbij nu. Maar hoop op het beste en goede afloop!

Er zijn n.l wel mensen die het onder vaatvernauwingen hebben gegooid bij hun verzekerings maatschappij en toen wel de behandeleing vergoed hebben gekregen, dat heb ik ook alsnog gedaan maar nog houden ze hun poot stijf omdat deze zorg niet in Nederland wordt gedaan??

Please let me know!!!!! So soon as possible.
Thanks!!!!


Laatst bijgewerkt door Meertje op vr 16 apr 2010, 20:15, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 11 apr 2010, 13:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 16 jan 2010, 13:47
Berichten: 31
Meertje, veel succes in Polen!
Ik heb mij laten informeren door medewerkers van CZ en die vergoeden helemaal niets, omdat het een experimentele ingreep is. Alleen spoedeisende hulp in het buitenland en bepaalde ingrepen waarvoor ze tevoren toestemming verlenen om in Duitsland en/of België te laten doen. Mijn collega bijvoorbeeld kreeg toestemming voor een speciale operatie aan een hernia, die in Dortmund gebeurde.

Ik vraag mij het volgende af: stel, ik laat bij PreScan een MRV en Doppler doen en ik kan CCSVI aantonen. Vervolgens ga ik naar een Nederlandse vaatchirurg en vraag hem/haar om een verwijzing te schrijven voor een behandeling aan de CCSVI. Die kan vervolgens alleen in Duitsland bijvoorbeeld. Omdat CZ alleen toestemming geeft voor behandeling in Duitsland na verwijzing door een arts, moet dit toch mogelijk zijn en moeten ze dit toch vergoeden?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 11 apr 2010, 13:19 
Offline

Geregistreerd: zo 10 jan 2010, 18:40
Berichten: 202
Wat ik begrepen heb Rob is dat inderdaad de manier om het aan te pakken - dan is het nl geen vergoeding voor een experimentele behandeling van MS maar een doorsnee procedure (dotteren) voor vaatproblemen. Helaas moet je dan dus eerst zélf het bestaan van CCSVI aantonen voor wat te kunnen doen. En dat kan (nog) niet in nederland...


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 11 apr 2010, 15:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 07 dec 2009, 22:07
Berichten: 252
meneer& mevrouw Aarts hebben een deel vergoed gekregen, door de link met MS niet te noemen en het gewoon de behandeling van ccsvi te noemen.

_________________
CCSVI? ken ik nie ;)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 08 jun 2010, 16:30 
Onlangs heb ik de vraag maar eens op de plek gelegd waarvan ik dacht dat ze er over gingen. Hieronder hun antwoorden.


Onlangs heeft u een vraag gesteld of melding gedaan bij het meldpunt Consument en de Zorg. Hieronder vindt u onze reactie en nogmaals uw vraag of melding.

We begrijpen het probleem dat u ervaart rond het niet vergoeden van een (experimentele) behandeling in het kader van MS. (dotteren).
Toch is de afspraak in Nederland dat de resultaten van een nieuwe behandeling eerst ter dege wetenschappelijk onderzocht moet worden, voordat deze in een eventueel vergoedingenpakket van de zorgverzekering terecht kan komen.
Het College voor Zorgverzekeringen besluit verder of iets wel of niet wordt opgenomen in de basisverzekering. De aandoeningsspecifieke organisaties, c.q. patiëntenorganisaties geven bij het CVZ aan wanneer zij vinden dat er aanpassingen aan het basispakket moeten komen.
Het advies is derhalve om te zorgen dat Multiple Sclerose Vereniging Nederland (http://www.msvereniging.nl) zich sterk gaat maken richting het CVZ inzake het probleem dat u schetst.


De inspectie had een vergelijkbaar antwoord:

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft uw bericht met bijlage in goede orde ontvangen. Na uw bericht aandachtig te hebben gelezen, kan ik u meedelen dat de inspectie niet gaat over de introductie van nieuwe vergoedingen en de betaling daarvan.
Ik adviseer u daarom uw dilemma bespreekbaar te maken binnen de Vereniging van MS-patiënten. De vereniging zou dan, als ze daar aanleiding toe ziet, de minister hierover kunnen benaderen.


De bal lijkt dus te liggen bij de vereniging van MS patienten. Zijn wij dat niet ook met z'n allen?

Als lid van de MS vereniging heb ik maar eens een mailtje gestuurd met de vraag wat we al hebben gedaan, c.q. gaan doen om behandeling in het basispakket te krijgen. Benieuwd!


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: wo 09 jun 2010, 07:49 
Offline

Geregistreerd: wo 10 feb 2010, 22:00
Berichten: 40
Woonplaats: Amstelveen
ik heb het bij mijn zorgverzekering gevraagd (zorg en zekerheid) maar omdat het in NL nog niet erkend is vergoeden ze het niet. Dit is voor mij de reden dat ik moet wachten op het VU. ik heb geen geld en kan ook geen lening afsluiten dankzij mijn ex. (bkr notering)

_________________
Groetjes Hellen


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 09 jun 2010, 08:52 
Offline

Geregistreerd: ma 03 mei 2010, 11:51
Berichten: 17
Ik heb het bij de belastingdienst nagevraagd....het is in ieder geval aftrekbaar..


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 09 jun 2010, 12:05 
Hoe kunnen we als MenSen onze stem het beste bij de Minister laten horen; iemand ervaring?


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: do 10 jun 2010, 18:19 
Reactie College van zorgverzekering op mijn vraag:

--------------------------------------------------------

In reactie op uw vraag berichten wij u het volgende.

Wij begrijpen dat u veel hinder en frustratie ondervindt van uw ziekte en hoopt op een oplossing.

Bij het lezen van uw bericht concluderen wij dat aan u de systematiek van het zorgstelsel (basispakket) is uiteengezet.

Het CVZ voert onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en binnen de kaders van de Zorgverzekeringswet overheidstaken uit. Een van deze taken is pakketbeheer: welke zorg behoort tot het verzekerde pakket? In de Zorgverzekeringswet is bepaald dat deze vraag moet worden beantwoord aan de hand van twee criteria: het criterium "plegen te bieden" en het criterium "stand van de wetenschap en praktijk".

Aan het criterium "plegen te bieden" wordt voldaan als het zorg betreft die de beroepsgroepen van de in de regelgeving genoemde zorgverleners (zoals huisartsen en medisch-specialisten) tot het aanvaarde arsenaal van zorg rekenen en als de zorg wordt geleverd op een wijze die deze beroepsgroepen als professioneel juist beschouwen. En zorg die conform de "stand van de wetenschap en praktijk" is, kan deel uitmaken van het basispakket. Dit betekent dat er sprake moet zijn van zorg waarvan aangetoond is dat zij veilig, werkzaam en effectief is. Deze beoordeling is gebaseerd op wetenschappelijk materiaal.

In eerste instantie is het uw zorgverzekeraar die beoordeelt of de door u gewenste behandeling voldoet aan bovenstaande criteria. Wij lezen dat uw zorgverzekeraar zich op het standpunt stelt dat dit niet zo is. Wij adviseren u om een heroverweging te vragen aan uw zorgverzekeraar. Mocht uw zorgverzekeraar haar standpunt handhaven, dan kunt u uw geschil voorleggen aan de Stichting Klachten en geschillen Zorgverzekeringen (www.skgz.nl). De Geschillencommissie die aan de SKGZ is verbonden zal dan een bindend advies geven over de kwestie. Hierbij zal de SKGZ het CVZ vragen om advies omtrent de vraag of de behandeling voldoet aan de twee eerdergenoemde criteria.


Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Vriendelijke groet,
College voor zorgverzekeringen


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jun 2010, 18:06 
Bij de buren: http://www.msweb.nl/forum/showthread.php?t=26016&page=2 Bericht #96, van Myriamm NIET VAN JOGE HOOR!!

Standaard vergoeding
YES. Heb net een telefoontje gehad van mijn zorgverzekeraar. De behandeling in België wordt vergoed. Dit had ik echt niet verwacht. De onderzoekskosten kreeg ik namelijk niet vergoed.



--------------einde citaat------------

:o Als de factuur er is; ga ik ook voortvarend aan de slag met m'n verzekeraar.


Omhoog
  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling