Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
https://www.ccsvi.nl/forum/

vergoedingen
https://www.ccsvi.nl/forum/viewtopic.php?f=45&t=998
Pagina 1 van 1

Auteur:  giovanna [ do 07 apr 2011, 15:43 ]
Berichttitel:  vergoedingen

Beste Mensen,
het is al weer een tijd dat ik hier aanwezig was; en maandag is het zo ver; voor onderzoek bij dr. Beelen;
Graag zou ik willen weten hoe het zit met vergoedingen behandeling en onderzoek vanuit Nederland.

heeft iemand hier ervaring mee?

alvast bedankt voor de info,

Groetjes Giovanna

Auteur:  Selespeed147 [ ma 11 apr 2011, 12:48 ]
Berichttitel:  Re: vergoedingen

Dat zou ik ook graag willen weten Giovanna. Ik heb namelijk net een bericht van mijn ziektekostenverzekering, Zilveren Kruis, gekregen waarin ze vroegen wat de DBC-codes zijn van de behandelingen. Maximaal vergoeden ze maar 80%, ik denk alleen van de MRI en niet van het dotteren. Kan je de MRI ook in het ziekenhuis in Nederland laten maken en die dan opsturen naar de behandelingsplaats?

Groeten Ruud ;)

Auteur:  CCSVI [ ma 11 apr 2011, 15:09 ]
Berichttitel:  Re: vergoedingen

Deze vraag is al meerdere keren gesteld op het forum en natuurlijk is het niet zo gek dat dit mensen erg bezighoudt (o.a. hier http://www.ccsvi.nl/forum/viewtopic.php?f=45&t=371&hilit=verzekering), want het is natuurlijk een smak geld die je neer moet tellen voor diagnose en/of behandeling. Gebruik de zoekfunctie eens (rechts bovenaan het scherm onder de eerste dunne streep), die is echt best handig zo af en toe ;)

Overigens is MRI/MRV geen goed instrument om niet invasief CCSVI mee vast te stellen zonder andere meetinstrumenten (Doppler als belangrijkste en essentiële en CT als ondersteuning optioneel) en is dit al op ECTRIMS vorig jaar gepresenteerd (http://www.ccsvi.nl/Organisaties/ECTRIMS/LopezSoriano.aspx en voor een overzicht http://www.ccsvi.nl/Opinie/CCSVInl/ECTRIMS2010.aspx) en recent door Buffalo (http://www.ajnr.org/cgi/reprint/ajnr.A2386v1.pdf?maxtoshow&hits=1&RESULTFORMAT&andorexacttitle=and&andorexacttitleabs=and&fulltext=ccsvi&andorexactfulltext=and&searchid=1&usestrictdates=yes&resourcetype=HWCIT&ct).

Maar als de behandelaar van je keuze MRI gebruikt (hopelijk als ijkpunt voor plaats, activiteit en aantallen van de laesies bijv. en niet als (enige) middel om CCSVI vast te stellen) dan kan het misschien wel een overweging zijn die kosten uit te sparen door de MRI bij een ziekenhuis hier te laten doen waar het wel vergoed wordt door de verzekering.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/