Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Bloedverdunners

Voordat iemand dit leest, bij gebruik van medicijnen ALTIJD eerst je huisarts raadplegen. Deze website is zonder artsen opgezet, maar louter door onderzoekers en door mensen die getroffen zijn door symptomen van Multiple Sclerose.

Acetylsalicylzuur oftwel aspirine heeft zowel een pijnstillende, koortsremmende als een bloedverdunnende werking. Bij lagere doseringen tot 100mg heeft het middel een bloedverdunnende werking. Acetylsalicylzuur gaat de vorming van bloedpropjes in de bloedvaten tegen. Die propjes kunnen ontstaan door spontaan samenklonteren van bloedplaatjes (trombocyten, kleine cellen in het bloed).

Bij de normale bloedstolling (bij een wondje) spelen bloedplaatjes een belangrijke rol: ze klonteren samen en sluiten het wondje af, waardoor het bloeden stopt. Bij bepaalde aandoeningen hebben de bloedplaatjes de neiging sneller en zonder duidelijke aanleiding samen te klonteren, zomaar ergens in de bloedvaten. Dit middel wordt dan ook gebruikt ter voorkoming van een hart- of herseninfarct. Bij hogere doseringen werkt dit middel alleen pijnstillend en koorstverlagend en heeft het geen effect meer op de bloedstolling. De dosering bepaalt dus de werking. Een kwart asprine van 500mg werkt dan ook bloedverdunnend en niet meer pijnstillend of koorstverlagend.

Een kinderasprine is een term die stamt uit het verleden. Het betreft hier laaggedoseerde aspirine. In de huidige kinderapsirine zit echter geen acetylsalicylzuur meer in maar paracetamol, maar de term kinderaspirine wordt nog wel gebruikt. Voor bloedverdunning is het van belang dat u tot 100mg acetylsalicylzuur gebruikt. (HK) Dus geen paracetamol.
 

Opmerking: Mensen die bloedverdunners gebruiken, moeten wel oppassen met supplementen met meer dan 100 microgram vitamine K. Hierdoor kan de werkzaamheid van bloedverdunners worden verminderd.