Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Klinische studie in Buffalo om de 'liberation treatment' te testen.

CTV.ca Nieuws Staff

Maandag 28 juni 2010

Onderzoekers aan de University in Buffalo staan op het punt om de eerste klinische trial van Noord-Amerika te lanceren om de 'liberation treatment' (bevrijdingsbehandeling) te testen ", een experimentele therapie ontworpen om de symptomen van multiple sclerose een halt toe te roepen.

Het doel van de willekeurige dubbel-blinde studie is om zowel de veiligheid en werkzaamheid van de endovasculaire behandeling te testen op de progressie en de symptomen van MS.

De onderzoekers zullen nagaan of het verwijden van geblokkeerde halsaderen bij MS-patiënten met behulp van angioplastiek (dotteren) om de vernauwingen op te heffen de symptomen van MS of progressie verbetert.

De studie volgt het werk van dr. Paolo Zamboni van de Universiteit van Ferrara, Italië, die de theorie ontwikkelde dat problemen met de halsaderen de uitstroom van bloed van de hersenen vertraagt en dat dit bijdraagt aan MS. Hij heeft de aderaandoening chronische cerebrospinale veneuze insufficiëntie of CCSVI genoemd.

Fase 1 van de proef aan de University van Buffalo duurt twee dagen en begint dinsdag. Tien patiënten zijn reeds geselecteerd om de behandeling te ondergaan. Zij zullen daarna gedurende 30 dagen worden gevolgd om de bijwerkingen te meten en mogelijke risico's van de procedure te analyseren.

Het onderzoek zal worden geleid door dr. Adnan Siddiqui en collega's aan de Universiteit van Buffalo, afdeling Neurochirurgie.

Afhankelijk van de resultaten, zullen de onderzoekers daarna beginnen aan fase 2, waarbij willekeurig nog eens 20 patiënten met MS echte angioplastiek of een "schijnvertoning angioplastiek ondergaan” (dwz dat er een katheter ingebracht zal worden, maar het dotterballonnetje zal niet worden opgeblazen).

Ziekenhuismedewerkers zeggen dat de behandeling blind zal worden uitgevoerd op een manier dat "de patiënt die de procedure ondergaat noch de artsen die de patiënten evalueren weten bij wie de procedure echt werd uitgevoerd."

Indien de resultaten van de procedure veilig en effectief blijken, zullen de onderzoekers een nieuwe studie doen met een groter aantal patiënten.

Ondertussen heeft de redactie van de Canadian Medical Association Journal (CMAJ) zich gemengd in de toenemende discussie over CCSVI en eist een snelle toegang tot behandeling voor patiënten.

CMAJ hoofdredacteur dr. Paul Hebert en de adjunct-redacteur dr, Matthew Stanbrook zeggen dat een aantal parlementsleden in Ottawa onlangs hebben gelobbyd bij de federale overheid om in onderzoek te investeren naar de omstreden behandeling. Zij merken tevens op, dat patiënten bekendheidsdemonstraties hebben gehouden om toegang te krijgen tot de Liberation Treatment (Bevrijdingsbehandeling) die zij toejuichen.

"Patiënten moeten aandringen op bewijsmateriaal. Zij moeten er ook op staan dat hun zienswijze is vertegenwoordigd bij de beslissingen over waar het onderzoeksgeld aan besteed wordt", schrijft de redactie.

Maar ze voegen eraan toe dat de financiering van onderzoek dient te worden toegewezen op basis van bewijs, niet op basis van politieke druk of druk van patiënten.

"Goede gezondheidsbeleidsbeslissingen mogen niet worden gebaseerd op hoop en wanhoop", schrijven ze. "Ook wetenschappers en sceptici moeten nieuwe ideeën niet op voorhand afwijzen. Het zijn juist de onverwachte wetenschappelijke ontdekkingen die vaak tot grote vooruitgang in de zorg leiden."

Bron: http://www.ctv.ca/CTVNews/Health/20100628/ms-buffalo-ccsvi-study-100628/