Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Nieuwsbericht

De Universiteit van Buffalo start een klinische trial voor een nieuwe Multiple Sclerose behandeling

30 juni 2010

De resultaten kunnen belangrijke implicaties hebben voor de behandeling van MS

Buffalo, NewYork - Medische onderzoekers uit Buffalo onder leiding van een team van de Universiteit van Buffalo afdeling Neurochirurgie zal overgaan tot een landmark* prospectieve, gerandomiseerde dubbelblinde studie om de veiligheid en werkzaamheid van een interventionele endovasculaire therapie met de bijnaam "bevrijdingsbehandeling" te testen voor de symptomen en de progressie van multiple sclerose (MS).

Recent onderzoek heeft een sterke relatie aangetoond tussen chronische cerebrospinale veneuze insufficiëntie (CCSVI) en MS.

In een aantal eerdere studies van prof. dr. Paolo Zamboni van de Universiteit van Ferrara, Italië, zijn vernauwingen gevonden in de grote veneuze afvoeraderen van de hersenen en het ruggenmerg bij MS-patiënten. Onderzoekers van een groot aantal instellingen, waaronder de Universiteit van Buffalo, hebben de relatie tussen CCSVI en MS bevestigd.

Er wordt verondersteld dat de vernauwing in de grote aderen in de hals en de borst misschien problemen in de afvoer van bloed uit de hersenen veroorzaakt, wat resulteert in uiteindelijke schade aan hersenweefsel. Er wordt gedacht dat angioplastiek, de behandeling die gewoonlijk wordt gebruikt door cardiologen en andere endovasculaire chirurgen om atherosclerose (aderverkalking) te behandelen, de vernauwingen kunnen verhelpen.

Zamboni heeft voorbereidende studies verricht die de werkzaamheid van veneuze angioplastiek, "bevrijdingsprocedure" , op de verbetering van de symptomen van MS laat zien.

Nu zullen ook de onderzoekers van de Universiteit van Buffalo het onderzoek PREMiSe starten (Prospective Randomized Endovascular therapie in Multiple Sclerosis), een studie om te bepalen of een endovasculaire ingreep via ballondilatatie om de blokkades te corrigeren de symptomen van MS of de progressie verbetert.

Er wordt verondersteld dat dit de eerste prospectieve, gerandomiseerde dubbelblinde studie van ballondilatatie voor MS is die wordt uitgevoerd in de VS met de goedkeuring van het Institutional Review Board op een rigoureuze wijze met belangrijke voorzorgsmaatregelen om een zorgvuldige vaststelling van de risico's en voordelen te waarborgen.

De studie wordt geleid door hoofdonderzoeker dr. Adnan Siddiqui, assistent-hoogleraar Neurochirurgie, UB School van Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen, co-hoofdonderzoekers dr. Elad Levy, toegevoegd professor en dr. L.N .Hopkins, professor en voorzitter van de UB Afdeling Neurochirurgie.

Aanvullende onafhankelijke onderzoekers van de Universiteit van Buffalo zullen deelnemen aan de evaluatie van deze patiënten en in de follow-up van deze studie. Een onafhankelijke Data Safety Monitoring Board (DSMB) zal op permanente basis de veiligheid en de doeltreffendheid van het onderzoek waarborgen.

In de eerste fase van de studie  zullen tien MS-patiënten uit de Verenigde Staten en Canada die veneuze insufficiëntie vertonen een minimaal invasieve veneuze angioplastiek ondergaan om te bepalen of de procedure veilig kan worden uitgevoerd. De procedure begon 29 juni en zal vandaag (30 juni) uitgevoerd worden door Siddiqui en Levy in het Kaleida Health Millard Fillmore Gates Ziekenhuis in Buffalo, New York.

In de tweede fase zal de studie willekeurig 20 MS-patiënten een echte veneuze angioplastiek of een nep angioplastiek laten ondergaan (d.w.z. een katheter zal worden ingebracht, maar de ballon zal niet worden opgeblazen). De behandeling zal op een zodanige wijze worden uitgevoerd dat de patiënt die de procedure ondergaat noch de artsen die  de patiënt evalueren weten welke procedure werd uitgevoerd. (echte of nep behandeling)

Als de voorlopige resultaten wijzen op een veilige en effectieve behandeling, dan zullen de onderzoekers van de Universiteit van Buffalo doorpakken en het IRB vragen voor een uitbreiding van het onderzoek bij een groter aantal patiënten om met de studie overtuigend te bewijzen, of te ontkrachten, dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen CCSVI en MS.

Multiple sclerose treft naar schatting meer dan 400.000 mensen in de Verenigde Staten en meer dan twee miljoen mensen over de hele wereld lijden aan de aandoening. Het is typisch een ziekte van jongvolwassenen gekenmerkt door hetzij een relapsing of een progressieve neergang van de neurologische functies dat resulteert in een significante handicap. Het wordt algemeen beschouwd als een ontstekingsziekte van het zenuwstelsel die van nature als auto-immuunziekte wordt gekenmerkt, hoewel de precieze oorsprong onbekend is.

Als angioplastiek bewezen effectief blijkt in het verbeteren van de symptomen van MS, kunnen de gevolgen voor de toekomst van de MS-behandeling monumentaal worden. De artsen zijn voorzichtig met het uitvoeren van PREMiSe, maar zijn optimistisch dat de eerste bevindingen veelbelovend zullen zijn.

De Universiteit van Buffalo afdeling Neurochirurgie (UBNS) is een academische neurochirurgische groep en een toonaangevend regionaal centrum voor cerebrovasculaire aandoeningen gerund door een befaamd team van specialisten en neurochirurgische subspecialisten die gecommitteerd zijn aan een superieure patiëntenzorg, intern onderwijs, en translationeel onderzoek. UBNS diagnostiek behandelt een breed scala van aandoeningen, met inbegrip van maar niet beperkt tot aneurysma’s, beroertes; rug-en nekpijn; epilepsie; de ziekte van Parkinson, hydrocephalus, en tumoren van de hersenen, ruggengraat en schedel. Het is ook de enige neurochirurgische groep in West- New York met een FDA goedkeuring om klinische behandel proeven uit te voeren bij een acute beroerte.

De Universiteit van Buffalo is een van de beste onderzoeksintensieve openbare universiteiten, een vlaggenschip- instelling in het "State University of New York"- systeem met de grootste en meest omvangrijke campus. UB heeft meer dan 28.000 studenten die studeren voor hun academische graad in meer dan 300 undergraduate, graduate en professionele opleidingen. Opgericht in 1846, is de Universiteit van Buffalo een lid van de Association of American Universities.

* Een landmark studie is een onderzoek waarvan de uitkomsten van invloed kunnen zijn op de manier waarop een ziekte voortaan behandeld dient te worden.

Bron: http://www.buffalo.edu/news/11500

Meer informatie, video van Dr. Siddiqui en Dr. Levy