Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Financiële steun voor CCSVI-onderzoek St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein

5 juli 2010

St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein ontvangt financiële steun van MS Research voor CCSVI-onderzoek

Het St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein is met financiële hulp van de Stichting MS Research een onderzoek gestart naar chronische cerebrospinale veneuze insufficiëntie (CCSVI) bij MS. In dit onderzoek, dat onder leiding staat van dr. Stephan Frequin, wordt een groep van vijftig MS-patiënten vergeleken met een controlegroep van vijftig personen die met de patiëntengroep overeenkomt wat betreft leeftijd en geslacht. Het gaat om patiënten die al in het St. Antoniusziekenhuis onder behandeling zijn.

In deze studie wordt gebruik gemaakt van echo-Dopplertechnieken om de bloedstroom in de venen in het hoofd en het nekgebied te onderzoeken. De onderzoekers focussen zich op de vijf parameters voor CCSVI zoals beschreven door dr. Zamboni. Het voornaamste doel is om op een gecontroleerde manier te bestuderen of er een relatie is tussen CCSVI en MS. Hierbij worden onder andere leeftijd, geslacht, EDSS, ziekteverloop, duur van de ziekte en relapse rate in ogenschouw genomen. Ook willen de onderzoekers bekijken welke van de vijf echo-Doppler parameters het beste onderscheid maken tussen MS-patiënten en controlepersonen. Mochten er inderdaad verschillen gevonden worden dan zal er uitgebreider vervolgonderzoek worden opgezet. Binnenkort zal een aantal medewerkers van de interventieradiologie en klinische neurofysiologie een bezoek brengen aan Zamboni in Italië.

Het St. Antonius Ziekenhuis kent een lange traditie in de vaatziekten en staat bekend om zijn toepassing van nieuwe onderzoeks- en behandelmethoden op dit gebied. De cardiologieafdeling in het St. Antonius neemt dan ook van oudsher, op landelijk en internationaal niveau, een prominente plaats in binnen het vakgebied en is in 2007 en 2008 door opinieblad Elsevier uitgeroepen tot beste van Nederland.

Ziek ook: Update 2 juli

Bron: www.msresearch.nl