Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Universiteit van Buffalo (Amerika) start met vervolgonderzoek behandeling van CCSVI

25 juni 2010

Een klinisch interventie-onderzoek met de naam PREMiSe (Prospective Randomized Endovascular therapy in Multiple Sclerosis) heeft de goedkeuring gekregen van het Institutional Review Board (IRB) en volgens de planning zal dit onderzoek volgende week in Buffalo, New York (Amerika) gaan starten.

De Universiteit van Buffalo Neurochirurgie (UBNS) zal dienen als hoofdonderzoeker, samen met Buffalo Neuroimaging Analysis Center en The Jacobs Neurological Institute.

Dit onderzoek zal plaatsvinden in navolging van de resultaten van de Italiaanse studie van prof. dr. Zamboni die aangetoond heeft dat er een sterke relatie bestaat tussen Chronische Cerebrospinale Veneuze Insufficiëntie (CCSVI) en MS. In de studie zal UBNS onderzoeken of het uitvoeren van een ballondilatatie om de vernauwde of geblokkeerde aderen te openen bij MS-patiënten met stenosen (vernauwingen) de MS symptomen zal verbeteren of verlichten. Het is de bedoeling dat de eerste veneuze angioplastiek (dotteren) zal starten op 30 juni.

In dit onderzoek zullen 60 personen met Relapsing-Remitting MS (RR-MS) deelnemen. Bij 30 personen zal daadwerkelijk een dotterbehandeling worden uitgevoerd. Bij 30 personen zal een nepbehandeling worden uitgevoerd. De patiënten zullen niet weten of ze wel of niet behandeld zijn. De mensen die deze groep zullen onderzoeken weten ook niet wie wel en wie niet behandeld is. Dit heet een dubbel-blind onderzoek.

Naar het laat aanzien is dit de eerste door de IRB goedgekeurde endovasculaire studie voor MS die op een rigoureuze manier wordt uitgevoerd in Amerika met een veilige bescherming voor de patiënten om zorgvuldig de risico's en de voordelen van de behandeling te onderzoeken.

Als de behandeling succesvol blijkt, zal dit van invloed zijn op all MS-patiënten in heel Noord-Amerika en mogelijk voor de rest van de wereld.

Bron: University Buffalo Neurosurgery Inc. Buffalo, New York