Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

St. Antonius onderzoekt verband tussen CCSVI en MS

2 juli 2010

De laatste tijd besteden de media veel aandacht aan dr. Zamboni, een Italiaanse arts die een revolutionaire behandeling van MS zou hebben ontwikkeld. Dr. Zamboni meent dat er een verband bestaat tussen CCSVI (Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie) en Multiple Sclerose. Bij CCSVI kan het bloed niet goed uit de hersenen worden afgevoerd. De oorzaak is vaak een vernauwing van de halsaders. De behandeling van dr. Zamboni bestaat uit het opheffen van deze vernauwing. Hij beweert dat de ingreep goede resultaten oplevert bij MS-patiënten.

Op verschillende patiëntenforums op internet wordt gesuggereerd dat het St. Antonius Ziekenhuis de CCSVI-behandeling zou uitvoeren bij MS-patiënten, maar die suggesties berusten niet op waarheid. Het St. Antonius Ziekenhuis blijft vooralsnog zeer kritisch aangaande de resultaten van dr. Zamboni bij MS-patiënten.

Wel zijn wij momenteel aan het onderzoeken of we Zamboni’s beweringen kunnen bekrachtigen. Een groep gezonde proefpersonen wordt vergeleken met MS-patiënten die in ons ziekenhuis onder behandeling zijn. Wij onderzoeken of de afvoer van het aderlijk bloed uit de hersenen bij MS-patiënten minder is dan bij de gezonde proefpersonen. Het gaat hierbij dus om onderzoek en niet om behandelingen!

Verder gaat er een afvaardiging van de vakgroep interventieradiologie en klinische neurofysiologie deze zomer op werkbezoek bij dr. Zamboni in Italië.

MS-patiënten die onder behandeling zijn in het St. Antonius Ziekenhuis zijn per brief van het onderzoek op de hoogte gesteld.

Bron: www.antoniusziekenhuis.nl