Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Gedachten over Beschermende Auto-immuniteit

door Ashton Embry, DIRECT-MS, 9 december 2010

Joan Beal zette onlangs een zeer nuttige Notitie over Beschermende Auto-immuniteit in MS op Facebook

Ik dacht mijn zienswijze over dit belangrijke onderwerp toe te voegen.

Het is reeds lang vastgesteld dat iedereen T-cellen heeft die gevoelig zijn voor myeline antigenen en ik heb altijd gedacht dat de reden waarom dergelijke immuuncellen niet in de zwezerik tijdens de vorming van het immuunsysteem werden geschrapt dat zij voor myelinereparatie nuttig zijn.

Omdat hoofd-/hersentrauma een vrij algemene gebeurtenis tijdens de evolutie van mensen en onze primaatvoorvaderen was, moet de aanwezigheid van dergelijke immuuncellen gunstig voor overleving zijn. Maar omdat dergelijke immuuncellen veel schade veroorzaken in personen met MS is het de vraag wat nuttige immuuncellen in problematische cellen heeft veranderd voor mensen met MS.

Voor mij is het beste antwoord dat MS het verlies betekent van correcte immuunregulatie d.w.z. dat personen met MS een beschadigd immuunsysteem hebben dusdanig dat het niet de activiteit van de myeline gevoelige immuuncellen kan uitzetten. Er is een rijkdom aan gegevens die aantoont dat personen met MS een verminderde immuunregelatie hebben. Ik ben het ermee eens dat MS een vaatziekte is, omdat het een vereiste is om verminderde aderlijke drainage te hebben wat op zijn beurt in een lekke bloed-hersen-barrière en een horde daaruit voortvloeiende problemen resulteert.

Maar MS is ook een immuungerelateerde ziekte in zoverre dat het ook noodzakelijk is om verminderde immuunregulatie te hebben. Het is belangrijk om te begrijpen dat beide factoren, vasculair en immuun noodzakelijk zijn.

De huidige kibbelpartij van één kant die schreeuwt dat MS een vaatziekte is en de andere kant die even hard schreeuwt dat MS een immuunziekte is, is belachelijk en werkt averechts. Sommige mensen hebben de MS zeer goed onder controle met name door zich tegen immuungevolgen te wapenen (bv. mensen die voedingsstrategieën hebben gebruikt maar hun CCSVI niet opgelost hebben). Het is zeer waarschijnlijk dat mensen die CCSVI oplossen en niet de immuunproblemen aanpakken de MS ook goed onder controle kunnen houden.

Nochtans zegt het gezond verstand dat de beste strategie is zowel vasculaire als immuuncomponenten te behandelen om er zeker van te zijn dat de MS geen problemen veroorzaakt.

 

Vertaald door CCSVI.nl