Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Onderzoek - VUmc Amsterdam

Amsterdam - 4 december 2009 - Het VUmc MS Centrum Amsterdam start deze maand een onderzoek naar de relatie tussen MS en chronische cerebrospinale veneuze insufficiëntie (CCSVI). Als hét MS-kenniscentrum van Nederland zien wij het als onze taak om mogelijke doorbraken bij MS goed wetenschappelijk te onderzoeken. Daarnaast heeft het VUmc MS Centrum Amsterdam wereldfaam als het gaat om onderzoek met allerlei nieuwe beeldvormende methoden.

Bij het nieuwe onderzoek zal met een zogenaamde MRI-venografie gekeken worden naar de venen van mensen met MS en van controlepersonen. De venen zijn de bloedvaten die het bloed uit de hersenen afvoeren. Het onderzoek zal zonder twijfel belangrijke inzichten geven in het al dan niet aanwezig zijn van veneuze afwijkingen. Het streven is om de eerste resultaten binnen enkele maanden te kunnen presenteren. Patinten van het VUmc MS Centrum Amsterdam hebben voorrang bij het deelnemen aan dit onderzoek. Stichting MS Research is momenteel met de onderzoekers in beraad over de mogelijkheden met betrekking tot financiering van dit onderzoek.

Bron: http://www.vumc.nl/zorg/nieuws/3487931/

Update: de onderzoeksgegevens zijn halverwege juni 2010 bekend gemaakt aan de deelnemers. Eind juni 2010 zijn de gegevens openbaar gemaakt.