Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Deel 1 Dagboek Annet

Annet en Jan

Schrijver: Jan
Hoofdpersoon: Annet

29 juni 2010

Enige tijd geleden hadden we na diverse acties om MS te bestrijden van de nieuwe methoden van Dr. Zamboni vernomen. Dr. Zamboni een vaatchirurg uit Italië kwam na onderzoek er achter dat er wel eens bloedvaten bij MS patiënten verstopt zouden kunnen zijn. De vrouw van Zamboni heeft/had ook MS en heeft proeven gedaan op zijn eigen vrouw en met succes. Enige bloedvaten zaten zo verstopt dat hij met een soort van dottermethode die bloedvaten op heeft weten te rekken met het gevolg dat Mevr. Zamboni binnen 24 uur reactie had in de vorm van warme benen en voeten de gevolgen werden nog groter na enige tijd kon ze weer lopen en ze is nu zelfs weer aan het werk.Wel dit zou voor Annet natuurlijk ook wel wat wezen natuurlijk

Na veel, heel veel eigen onderzoek zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij PrivateScan. 15 juni 2010 hebben we dus PrivateScan gebeld en hebben we een afspraak gemaakt voor 8 juli 2010 om 8.30 uur moeten we ons melden in het XCell-Center te Dusseldorf in Duitsland. Om vermoeidheid te voorkomen hebben we besloten dat we woensdag 7 juli vertrekken naar Dusseldorf, daar een hotelletje pakken om de volgende dag lekker uitgerust aan het onderzoeken kunnen beginnen.

Het onderzoeken naar Chronsiche Cerebro Spinale Veneuze Insuffiëntie (CCSVI) worden op basis van zgn. protocollen van Dr. Zamboni worden uitgevoerd. Bestaat uit een MRV onderzoek Echografie / doppler / duplex (hoofd-, hals-, thoraxveins) en een CT scan.

Voor Annet weer eens een hele spannende onderneming ondanks dat ze er eigenlijk eigenlijk wel een beetje tegenop ziet vindt ze met een eventueel goed vooruitzicht het toch een goede doch spannende zaak waar ze net als met andere probeersels er helemaal voor gaat.

3 juli 2010

Na lang zoeken vandaag een hotelletje geboekt op ongeveer 20 minuten van de kliniek. Dat gaat lekker makkelijk online bekijken reserveren en via de visa betalen. Kijk maar hoe het er uit ziet www.ashleysgarden.de

Ashleysgarden

7 juli 2010

De dag begon al goed eerst even een rijexamen doen met Lisette en jawel hoor geslaagd!! Dan nog even lessen tot 12.00 uur een boodschapje doen en dan op ons gemakkie op weg naar Dusseldorf. Nou ja opgemakkie……………….. in Nederland natuurlijk niet boven de 120 Km per uur en na de grens even lekker open trekken, goed voor de motor brand hij even lekker schoon ook. Eerst zijn we naar het hotel gereden om vervolgend na het uitpakken de weg te verkennen naar het XCell-Center het onderzoek centrum gereden. Het was ongeveer 20 minuutjes rijden, wel een gedoe hoor daar in Duitsland eerst een stuk rechtdoor dan weer keren en dan weer gewoon rechtdoor om vervolgens weer ergens om te moeten draaien, maar goed met behulp van de navigatie komt het allemaal goed

Dan weer terug naar het hotel om verder de kamer even te verbouwen. Het hotel had aangegeven dat het voor mensen met een handicap geschikt zou zijn, helaas dit was niet echt het geval. De doorgang naar onze kamer was zo smal dat we bij de bochten en dat waren er twee we met de rolstoel moesten steken. In de kamer aan gekomen hebben we het bed op moeten schuiven anders kon je er niet tussen met de rolstoel ook het toilet was helaas niet voor gehandicapte uitgerust,

Na een hapje eten zijn we nog even een stukje wezen wandelen even bij de Rijn wezen kijken waar we nog even over het onderzoek gepraat hebben, eigenlijk best wel spannend allemaal.

Dan weer terug naar het hotel en hebben we het de laatste 20 minuten van de wedstrijd Spanje – Duitsland gekeken, helaas voor Duitsland verloren ze met 1 – 0 en speelt Spanje de finale tegen Nederland dit gaat een makkie worden natuurlijk.

Hieronder wat foto’s van het hotel en zo.

Lekker een broodje, helaas geen kruidenboter erop dan konden ze niet, vleesje met oma’s dikke frieten ging er wel in.

Even romantisch naar de Rijn, heb je de Rijn niet gezien ben je niet in Duitsland geweest of was het anders om, wel een mooie plek voor een goed gesprek.

Niet echt ruim te noemen toch????????

Hoezo, voor mensen met een handicap geschikt.

Nadat we de laatste twintig minuten van de wedstrijd Spanje Duitsland dus gezien hadden zijn we enigszins gniffelend naar bedje gegaan, ik mocht van Annet niet eens een leuk liedje voor die Duitsers zingen natuurlijk wekkertje gezet om 7.00 uur

8 juli 2010

Na een simpel ontbijtje sleutel ingeleverd en op naar de kliniek voor de eerste onderzoeken, spannuuuuuuuuuuuuuuuuund.

Om half negen werden we verwacht, doordat we de avond ervoor al geweest waren wisten we dus hoe we moesten rijden en waren dan ook ruim op tijd aanwezig. Een team van drie man stond ons al op te wachten, Jonathan bleek onze vaste begeleider hij sprak een aardig woordje buiten de grens en dat was mooi makkelijk voor ons. Wel ze lieten er geen gras over groeien nog even naar de wc en aan de slag dan maar.

Als eerste kreeg Annet een MRV (dat is gelijk aan een MRI) helemaal vast gebonden zodat ze geen kant op kon, is natuurlijk belangrijk anders moet het weer over gedaan worden.

Na een half uurtje (volgens Annet) in een bouwplaats te hebben gelegen en ik (Jan) even van het zonnetje genoten te hebben en natuurlijk een lekker saggie gerookt te hebben ging Annet gelijk door voor een CT-scan, dit duurde ongeveer een kwartiertje.

Daarna werden we opgehaald voor een Doppler onderzoek hier worden de nekaders nagekeken

Na dat onderzoek waren we klaar en was het wachten op het eindgesprek hier werd natuurlijk gelijk gebruik gemaakt om even te roken.

Na goed een half uur kregen we het nagesprek met Dokter Kraus hij bevestigde dat Annet twee vernauwingen heeft een die links erg dicht zit en de ander aan de rechter kant die al lekker op begon te schieten dus die moet dan ook gedaan worden. Na uitleg van de foto’s kregen we diezelfde foto’s op een Cd-rom mee ook heeft hij uitgelegd wat er gaat gebeuren. Via de lies gaat eer een soort van slangetje naar de dichtgeslipte aders en daar aangekomen word er een soort van ballontje op geblazen en op die mannier de aders opgerekt zodat het bloed weer de juiste kant op kan.

Hieronder enkele foto’s van de vernauwing.

[ Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 ]