Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

CCSVI is erkend door de Italiaanse gezondheidsautoriteiten als een onafhankelijke vasculaire aandoening.

26 juni 2010

De Italiaanse CCSVI-gemeenschap heeft een ontmoeting met het Ministerie van Volksgezondheid gehad en er werd besloten dat CCSVI kan worden gediagnosticeerd als een op zichzelf staande ziekte is zonder dat het met MS te maken heeft.

Er werd ook besloten dat dr. Zamboni door kan gaan met zijn blinde klinische studies over CCSVI bij MS. Hoewel er geen tijdplaatje was voor testen en behandelen van CCSVI heeft het ministerie beloofd om snel te werken.

Vertaling van het persbericht:

De chronische cerebrospinale veneuze insufficiëntie (CCSVI) is "erkend als een ziekte"

De Vereniging van CCSVI bij multiple sclerose, Onlus,  "vraagt om richtlijnen voor diagnose en therapie." Het Ministerie van Volksgezondheid: "De Staat draagt de verantwoordelijkheid om uit te voeren wat de wetenschappelijke gemeenschap in de wereld heeft ontdekt"

ROME - Chronische cerebrospinale veneuze insufficiëntie (CCSVI) wordt erkend in Italië als een onafhankelijke ziekte waarvoor snel richtlijnen kunnen worden opgesteld om te kunnen diagnosticeren en daarna te behandelen zonder de relatie met multiple sclerose te leggen.

Dit hebben de vereniging "CCSVI bij multiple sclerose - Onlus" en het ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt aan de raad van Gezondheid in hetzelfde ministerie in een zojuist gehouden bijeenkomst tussen vertegenwoordigers van de vereniging en Albert Zangrilli, voorzitter van de tweede kamer. "Terwijl de wetenschap bezig is met de relatie tussen MS en CCSVI te bevestigen”, zei Tabak, “vragen wij dit, aangezien CCSVI reeds gevalideerd is door de wetenschappelijke wereld zoals ook de behandeling is gevalideerd en daardoor zal de staat geconfronteerd worden om uit te voeren wat de wetenschappelijke gemeenschap over de hele wereld al heeft gevalideerd en om richtlijnen op te stellen met betrekking tot deze ziekte die zich voordoet tot de wetenschappelijke correlatie is gelegd."

CCSVI is een ziekte die in een aantal studies over de hele wereld is gevonden bij mensen met multiple sclerose, waarbij abnormale veneuze wanden gevonden worden bij specifieke hals- en en borstaderen, waardoor het bloed inefficiënt uit het centrale zenuwstelsel wordt afgevoerd. De relatie tussen de twee ziekten wordt onderzocht in Italië waarvan de resultaten, uitleg over de relatie, aan het einde van volgend jaar wordt verwacht. "De vergadering van vandaag ging erg goed" voegde Tabak toe, "Het ministerie heeft nota genomen van ons verzoek. Over de tijdslimiet is echter nog steeds niet veel nieuws. Hierover hebben we geen duidelijkheid gekregen, maar het ministerie liet ons weten dat het snel zal werken."

Nieuws: www.redattoresociale.it (Italiaans)

Blog: http://ccsvi-sm.org/?q=node%2F223 (Italiaans)