Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Canadese MS-studie hoopt op een doorbraak

19 juni 2010

De resultaten worden verwacht vóór het einde van de financieringsperiode van twee jaar dus voor juli 2012 moeten we weten of het onderzoek naar de hypothese van dr. Zamboni  naar het volgende niveau zal worden gebracht.

Dr. Katherine Knox zegt dat de studie wordt uitgevoerd aan de Universiteit van Saskatchewan in samenwerking met de Universiteit van British Columbia, dit in tegenstelling tot al het andere MS-onderzoek.

De Multiple Sclerose Vereniging van Canada koos voor de SU en UBC om een 2-jarige gecoördineerde studie te financieren. Dr. Knox zegt dat ze kathetervenografie zullen gebruiken, omdat dat het meest uitgebreide diagnostische beeldvormende hulpmiddel is om een syndroom dat bekend staat als CCSVI ,een vernauwing van de aderen in de hals, te beoordelen en of zij een rol spelen in MS.

Dr. Knox zegt dat ze afhankelijk van de resultaten van deze studie en of we met de resultaten voorruitgang boeken ze zo snel mogelijk kunnen overgaan tot een andere studie die in feite de behandeling zoals dr. Zamboni voorstelt, inhoudt.

Bron: http://www.saskatoonhomepage.ca/index.php?option=com_content&task=view&id=25866&Itemid=421