Naar homepage     
Chronische Cerebro-Spinale Veneuze Insufficiëntie
Aanmelden op het CCSVI.nl forum
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over CCSVI.nl | Zoeken | Contact | Forum
CCSVI.nl is onderdeel van de
Franz Schelling Website
meer informatie
  

Harvard Universiteit bevestigt CCSVI theorie

Lily Maie Lang, 30 september 2010

Deze keer is het professor dr. Rohit Bakshi van de Harvard Universiteit, die na tien jaar onderzoek het belang voor de wetenschappelijke hypothese van een veneuze oorsprong van multiple sclerose (CCSVI) bevestigt.

Op 23 september 2010 ontmoette hij dr. Zamboni op de Universiteit van Ferrara (Italië) en daar is gedetailleerd besproken wat de rol van ijzer is in multiple sclerose. De twee onderzoekers onderzochten het onderwerp volledig onafhankelijk van elkaar. Maar hun bevindingen leiden tot dezelfde conclusie: er is meer ijzer in de hersenen, hoe meer ijzer in de hersenen des te erger is de ziekte. En die onterechte aanwezigheid heeft de neiging om atrofie van bepaalde hersengebieden op te roepen.

Deze medische bekrachtiging stelt Paolo Zamboni in staat een nieuw stuk van de puzzel te verklaren. Het past ook perfect in de resultaten van de tests uitgevoerd door Fabrizio Salvi, neuroloog en onderzoeker, naar de hypothese dat er een verband is tussen veneuze stenose en uitbreken van multiple sclerose door de accumulatie van ijzer in de hersenen.

Prof. Bakshi was in staat om de feitelijke concentratie van ijzer in de hersenen te meten door middel van MRI, wat voorheen alleen in autopsies werd gedaan.

Deze ontwikkelingen pleiten voor een intensivering van het onderzoek (in Frankrijk nog steeds op sterven na dood), zoals gevraagd door duizenden mensen die getroffen zijn door deze tragische ziekte. Steeds meer gaan zij naar het buitenland om te profiteren van angioplastiek die hen thuis geweigerd wordt. Het is door deze eenvoudige procedure mogelijk dat de breuk in de bloed-hersenbarrière door het elimineren van veneuze stenose opgeheven wordt.

Bron: Sclérose en plaques : nouvelle confirmation de l'hypothèse Zamboni (Frans)